28 Temmuz 2010 Çarşamba

Aşkı Memnu Peykerin Evi

Aşkı Memnu'daki Peykerin evini çok beğeniyorum. Yeni evli çiftin romantik tasarımlı evi izleyenler tarafından çok beğeniliyor.Özellikle yatak odasıyla dikkatimi çeken bu ev masalsı güzellikte tasarlanmış. Dekors mimarlarından Betül Hassamancı çok iyi bir iş çıkarmış.

"Salondaki beyaz kanepe Bretz tarafından özel olarak tasarlanmış. Keten kumaşlı berjer koltuk, pencere önündeki yuvarlak masa, sandalyeler, mumlar ve kuş kafesleri Mudo Concept; orta sehpa Cumba Selection; duvardaki beyaz çerçeveler Zara Home. Metal kütüphane ünitesi, Dekor's tarafından özel olarak üretilmiş. Halı Step, tavan aydınlatması da Özkristal Avize'den.

Çekimlerin gerçekleştiği mekan ise Sinpaş GYO'nun Samadıra'da projelendirdiği Lagün Evleri'nde yer alan 'Lilyum Bahçe'.

İki katlı 'Lilyum Bahçe', Dekor's firmasının mimarlarından Betül Hassamancı tarafından, yeni bebek sahibi olmuş genç bir çift için dekore edilmiş. Bu dekorasyon Peyker ve Nihat karakteri için düşünülen ev ile birebir örtüşünce de, mekan dizi seti olarak kullanılmaya başlamış

Mutfakta ise country tarzın etkileri görülüyor. Yalın mobilyalar, ferforje masa ve sandalyelerle tamamlanmış. Üst katta bulunan bebek odasının mobilyaları da özel olarak tasarlanmış. Eskiyle yeninin mükemmel bir karışımı olan beyaz beşik, İnci Tuncel'den alınmış. Tek kişilik koltuk ve sempatik bir minderle odanın dekorasyonu tamamlanmış. Ebeveyn yatak odasını anlatmak için ise tek kelime yeterli: Romantik... Bu odada hayallere dalmamak imkansız. Odanın ortasına yerleştirilen yatak ve etrafını süsleyen tüller, kendinizi bir masalın kahramanıymışsınız gibi hissetmenizi sağlıyor. Pencere önündeki ve yastıklarla renklendirilen sedir, mekanın genişlik algısıyla beraber, romantizm etkisini de kuvvetlendiriyor. Evdeki oda sayısını azaltmak pahasına olsa da, mekana katılan banyo, beyaz çıtalar ve bizoteli camdan oluşan sürgülü kapı ile yatak odasından ayrılıyor.

Ebeveyn banyosundaki ayaklı küvet Villeroy&Boch, armatürler Artema, lavabolar da Vitra'dan alınmış. Özel kesim seramiklerle dengelenen mavi çiçekli duvar kağıdı Harlequin, aksesuarlar Mudo Concept'ten. Aynalar ise Ikea."
 

YAPIM Selin Akal, FOTOĞRAFLAR Engin Aydeniz

Kaynak : Cosmopolitan



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder